Trouwen met ’2e garnituur’ om je kinderwens te vervullen

goed-genoeg---lori-gottlieb[0]Schrijfster Lori Gottlieb schreef in 2010 een boek, dat nu vertaald is in het Nederlands, waarin ze alleenstaande vrouwen van 30+ waarschuwt: stel niet te hoge eisen, anders schiet je over! Jawel.

Vrouw, single en boven de 30? Stop dromen over de grote ware liefde en stel je tevreden met 2e keus.

De zogenaamde ‘Meneer Goed Genoeg’, is haar devies.

In de trouwpraktijk van alledag blijkt het vaak voor te komen dat vrouwen trouwen met een man die niet hun ‘prins op het witte paard’ is, maar dat ze gaan voor hun allesoverheersende kinderwens……….

Volgens een recent onderzoek onder 2000 vrouwen neemt 10% van de vrouwen genoegen met een man waarvan ze denken dat hij wel een goede vader zal zijn.

De meerderheid (60%) van de vrouwen die zich op deze wijze settelt krijgt daar spijt van en wenste achteraf dat ze had gewacht op ‘De Ware’. Voor 15% pakte het wel goed uit: zij zijn gelukkig geworden met de man die aanvankelijk niet ‘De Grote Liefde’ leek.

Niet elke single vrouw die kinderen wil, pakt het zo aan: 1 op de 3 vrouwen zou kiezen voor kinderen zonder man. Omdat 1 goede ouder beter is dan 2 slechte, maar vooral omdat de babykoorts overheerst.

Tegelijk is er ook een grote groep vrouwen die geen moeder is geworden, omdat ze te lang hebben gewacht op ‘de ware Jacob‘ (35%) of omdat ze hun carrière de voorkeur gaven (27%). 1 op de 3 stelt kinderen uit vanwege financiële redenen.

40% van de vrouwen is van het type ‘Bridget Jones’, dat zich zorgen maakt dat ze de juiste man en vader van haar kinderen niet op tijd vindt. 27% is daarom echt ‘op jacht’. 5% onderwerpt hun dates zelfs aan regelrechte kruisverhoren, om te testen of ze wel een goede vader zouden zijn.

Het is volgens vrouwen definitief te laat om kinderen te hebben als je 44 bent, mannen kunnen hun vaderschap nog rekken tot hun 47ste vinden ze.

Overigens komt de situatie andersom eveneens voor. Er is ook een groep mannen die niet langer wil wachten met het stichten van een gezin ~vorige week schreven we nog over ‘rammelende testikels‘~ en daarom een vrouw trouwt die hij in de 1ste plaats een goede moeder voor zijn kinderen acht.

Lees ook:Single 30sters: trouw toch 2e garnituur!
Lees ook:Mannen vinden liefde belangrijker dan vrouwen
Lees ook:VROUWEN: kijk eens goed naar de moeder van je man!
Lees ook:Spijt van de vader van je kinderen?
Lees ook:Sexy single vader Barry Atsma wordt gevreten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>